21 februari 2011

Höftflygtur konstnärer

Skulle kika lite vad som hände med Vinia Mojica som var med på denna smått banbrytande och fantastiska låt tillsammans med Mos Def & Hi-Tek.

Hittade till sajten WordLingo. Där kom saker i annat ljus. Nu vet jag följande:

"Vinia Mojica är en sångare från Drottningar, New York, bäst bekant för hennes collaborations med Infödingen spontar kollektiv och annat höftflygtur konstnärer.




Hennes inspelningkarriär började i 1989 med songen ”bekräftar din egna historia”, från Djungelbröder'album 1989 Gjort av styrkorna av naturen. Det skulle är början av hennes anslutning med infödingen spontar possen - som skulle jordbruksprodukter De La Soul'slåget s 1991 ”,En rulle som åker skridskor driftstopp namngav ”lördagar”,”- och fortsätta med En stam som kallas sökanden och mer sistnämnd med dess understödja utvecklingen av Mos Def, Talib Kweli, Hi-Tek och Vanligt.

Samarbetat med Fransk höftflygtur gruppallians Ethnik i 1995 och 1998; och gjorda gästspel på album by Heltah Skeltah, Rahzel, och Pete vaggar. Förutom höftflygtur, har har hon också antecknat och utfört med Mary J. Blige, Youssou N'Dour och Arto Lindsay, as well as downtempo konstnärnågot liknande Cibo Matto.

I slutligen utsläppt Mojica 2003 hennes debutsingel, ”skuld knarkare” (med B-sida ”Förbereder Sands av Time”), och för närvarande henne den solo debuten LP på Fruitmeat/Jätten kliver rekord."

2 kommentarer:

Per sa...

Hahaha! Vilken namn- och titelguldgruva. Klart Heavy D blir "Skurkroll D" och French hip-hop blir "Fransk höftflygtur" i översättning.

Per sa...

Länken: http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/sv/Vinia_Mojica

Eftersom WordLingo verkar brutalöversätta wikipedia-sidor så borde det gå att generera en uppsjö med knasnamn. Hmmm