15 september 2005

La Casa Azul - tan simple como amor (album)


Spaniens twee-svar på Brainpool/Eggstone måste vara La Casa Azul. Tan Simple Con Amor var en rekommandation från varuhuset FNAC och verkar vara lite av en indie-klassiker i landet.

Fem välskapta ynglingar, troligtvis inte en dag äldre än 21, spelar söt och ganska invecklad popmusik. Indiefrisyrerna finns där, två söta flickor med olik hårfärg, tre nästan lika söta pojkar och alla sjunger för allt de förmår. Ibland lite oväntade harmonier, discovändningar, självklart ba ba ba och Beach Boys-falsetter.

Tuggummi-indie och oanstötligt som något, kliniskt fritt från svärta och smärta. Det är bra, men jag tror att jag mer ser framemot det musikaliska resultatet av söta indiepopare som varit för länge i samma band. Min elaka förhoppning är att en soppa av svartsjuka, trånga turnébussar och brutala uppvaknanden till verkligheten skapar något lite mer intressant.

Men att döma av titeln på den nya singeln "Viva (un poco mas) el amor" är nog twee-posen intakt. Vågar vi gissa på tamburin, handklapp och ännu mer ba-ba-ba?

1 kommentar:

Anonym sa...

"ba ba ba" är det nya "yeah yeah yeah"