11 april 2006

Konsertdöden (fenomen)

The samtalsämne denna eviga vinter i The Capital of Scandinavia, som något turistråd pinsamt nog lät sig övertalas att kalla vår i bitvis pittoreska by vid polcirkeln, kan ha varit bristen på spännande spelningar.

Att t ex Broadcast eller Maher Shalal Hash Baz låter vänta på sig handlar tyvärr inte om något trendbrott utan det faktum att många band hinner turnéra övriga kontinenten ett par vändor innan de lyckas kämpa sig hit för att spela inför utsvultna huvudstadsskandinaver.

Senast i raden om att turnéra Kontinentaleuropa och vända i höjd med Köpenhamn/Hamburg är fantastiska Battles och Black Dice. Imorgon torsdag t ex delar de scen med Four Tet och Steve Reid på Domino-festivalen i Bryssel strax efter att Liars-filmen Drum's Not Bread gått upp i samma lokal. OMFG - om sådana kvällar ens hade varit på tal att hända i Stockholm! Att desperat leta galonbeklädda Ryanair-säten till någon hangarflygplats inom en hyfsad radie av Bryssel, Amsterdam, Hamburg eller Berlin skulle vara ett minne blott.

Popmusik händer som bekant nu och så länge Luger och stadens andra bandbokare inte gör sitt yttersta att boka band när banden händer så gör de inte sitt jobb.

Äh. Dags att tänka glada tankar och lyssna på The Fields fina spelning från januari som länkas till här.

Inga kommentarer: