19 april 2005

Radio Cubik (webradio)


I väntan på att jag ska begripa mig på hur jag hittar bra podcastar (tips mottages tacksamt) har jag letat rätt på detta lilla guldkorn: CuBik som beskriver sig som Bossa brasil. Här är det stråkar och en eklektisk blandning av 50, 60, 70, 80 och 90-talsmusik från det förlovade landet i väst.

Blandningen kantrar ibland åt det lounge-iga, men håller sig mest på hip'n'cool-stranden. Varning för folkhögskolefunken från 90-talet och artister typ Lisa Ono med misslyckad-barpianist-atmosfär.

Brasiliansk musik är som mango. Alla tillstånd fram till förruttnelsen är underbara och användbara (strimlad, grön, omogen mango är mums i salladen) men när den ruttnar blir det världens äckligaste, bruna och trådigaste gegga.

Men fram till dess är detta försommarens smartaste soundtrack. Brazil never gets out of style, I promise.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Podcasting kan vara precis så enkelt som du gör det. Det svåraste är väl att spela in ljudet. Men hittar du mjukvara för det är inte resten svårt. Kort lista för how to:

1. Spela in och klipp ditt ljud.
2. Konvertera till mp3 (eller något tillgängligt format)
3. Lägg ut filen.
4. Länka till den i ett rss-flöde.

Rss-flödet gör det till en podcast. Och rss-flöden kan göras rått och enkelt. I princip är allt du behöver en textfil som du skriver för hand. Ta och kopiera någon annans rss-flöde med en podcast i så ser du hur de ska se ut. Skriv den för han så har du en podcast. Sen finns det ju verktyg som skapar rss-flödet åt dig och sånt. Men de behövs egentligen inte.

VF sa...

Tack - räkna med att Valdemareview kommer satsa hårt på podcasting.

Hur är det med Stim förresten? Eller är vi dömda att spela hemmagjord Garageband-techno från freemp3.com?