27 april 2005

CDOASS - Extra fingers (album)



Googla på ”CDOASS” och du får svar på allt från namnets innebörd och uttal till att bandet delar hemstad med The Hives. Googla på 80-talsbandet ”The The” och du får 3,3 miljarder anledningar (ja, webbsideträffar) varför The The, och alltså alls inte CDOASS, kan vara världens sämsta bandnamn. I dagens varumärkeshysteri är ett dåligt men unikt namn väl alltid bättre än ett dåligt och alldagligt, hur svårt det än kan tänkas vara för världens miljarder konsumenter att korrekt bokstavera CDOASS på svenska.

Albumdebuten följer hur som helst på vad i modern digitalmusiktid måste vara en rekordlång räcka vinylsinglar av skiftande kvalitet. Ändå lyckas "Extra fingers” leverera en lika välförtjänt som pigg spark i baken på senare års postpunkvåg där ordinär gitarrdistorsion och dito refränger oförskämt nog har börjat maka på genrens självklara avigheter och dansanta basslingor.

Lägg till det en svag men omistlig eftersmak av Devo och "Extra fingers" handfull hitlåtar blir plötsligt välkomna som våren till den 60:e breddgraden.

Inga kommentarer: