15 mars 2007

Steve Albini vs Interfax HP-1 Harmonic Percolator vs The Barge Concepts BP-1 (pedalnörderi)

Musikgearnördsajten Gearwire bad nyligen Shellacs Steve Albini jämföra en obskyr men eftersökt gitarrpedal (Interfax HP-1 Harmonic Percolator) tillverkad av en crazy dude i Milwaukee med en nyproducerad kopia (Barge Concepts BP-1) av samma pedal.

Oavsett vad man tycker om gitarrpedaler eller musikersnack (jag är inget stort fan) så är det ett underhållande filmklipp från jämförelsen, kanske främst för att Steve Albini personifierar en typ av rockmusik som är så långt ifrån Backyard Babies/Mando Diao/Moneybrother-klychorna man i princip kan komma. Steve Albini är smart, bildad, nykter, nördig, rolig och oteatralisk. Att han både bär styltor och torrt konstaterar "As a labour-saving device [The Harmonic Percolator] is tremendous" och "I can imagine certain Japanese friends of mine who would be really into that sound and they could conceivably base a career around it" gör inte saken sämre.

Tyvärr har jämförelsen inte hamnat på Youtube än så man får ladda ner och kolla på filmklippet som om året var 2004 och Youtube ännu inte hade uppfunnits. Jobbigt, jag vet, men det är värt det.

Inga kommentarer: