23 mars 2005

Sam Prekop - Who's Your New Professor?



Sam Prekop är sångrösten i den flitiga och långvariga Chicago-kombon Sea & Cake. Jazzskägg och jazzhattar är inte helt långt borta vid en genomlyssning av "Who's Your New Professor?".

Till viss del beror detta på sångaren Sam Prekops röst och frasering som inte är helt olik Bo Kaspers. Detta behöver dock inte vara något alltigenom negativt, i sammanhanget passar den ljusa och luftiga stämman bra in den övriga ljudbilden.

Soloalbumet låter inte nämnvärt annorlunda från den reguljära Sea & Cake-releasen.
Prekop arbetar med att ge upprättelse och nya infallsvinklar till svårt misshandlade genrer som easy-listening och bossanova. Avslappnat och kompetent, utan att bli musikskoleduktigt.

Möjligtvis är det lite friare tyglar men det kliniska och försiktiga svänget bildar fortfarande fundamentet för musiken. Jag märker att jag upskattar en sordinerad trumpet som dyker upp här och var. Det enda lilla minuset skulle vara att det saknas starka melodier, inget riktigt som griper tag. När jag tänker efter är detta förmodlingen inte heller Prekops avsikt. Det känns som han är nöjd med att kunna leverera ett classy-soundtrack till vardagliga händelser.

Inga kommentarer: